Julkaisut

Julkaisuja voit tilata tästä linkistä avautuvalla tilauslomakkeella.

(Julkaisuja voit ostaa myös Etusivulla mainituista myyntipisteistämme Nokialla)

Nokia-viiri_netti.jpg Nokia80_pixel_final_1.jpg

NOKIA-ISÄNNÄNVIIRI

Juhlavuoden kunniaksi isännänviirit liehumaan Nokian tunnuksin ja värein. Viiri on kooltaan 38-400 cm ja se soveltuu 8-9 metrin lipputankoihin. Tilaa oheisen "Ota yhteyttä" -sivun kautta heti toimituksiin.

Hinta 59,00 €. Hinta jäsenille 50,00 €. (Postitse ilman lisäkuluja Suomessa!)

UUSI KIRJA JULKAISTU!

Nummi_julistekuva.jpg
MUISTELMIA NOKIA OSAKEYHTIÖN TOIMINTAPIIRISTÄ
Kalle Johannes Nummen muistelmat julkaistu kirjana toukokuussa 2017. Oman aikansa näkijän hauskasti ja mielenkiintoisesti kirjoittama Nokia-yhtiön ja Nokian paikkakunnan kehityksen kuvaus. Nummi palveli "yhtiötä" peräti 54 vuotta ja myös hänen isänsä ja isoisänsä palvelivat yhtiötä, isoisä jo Idestamin aikalaisena. Kirjan on kustantanut Nokia-Seura.

Hinta 20,00 €. Hinta jäsenille 16,00 €.

eepe-kirja_1.jpg

Eepe SANAVALMIS PENTTILÄN ISÄNTÄ

V.2011 julkaistu teos kertoo keskellä Nokiaa sijainneen Penttilän tilan isännästä, Emil Penttilästä ja hänen sukunsa vaiheista. Aikalaisten Eepeksi kutsuma isäntä oli tunnettu sanavalmiudestaan ja tilannekomiikan hallinnasta, mitä kirja kuvaa mainiosti aina naurun hersyttämiseen asti. Kirjan on toimittanut Risto Husa.

Hinta 20,00 €. Hinta jäsenille 16,00 €.

hinttala-kirja_1.jpg

Hinttala yhdisti nokialaiset

Vuokko Suuniitun kokoama Nokia-Seuran 60-vuotisjuhlakirja kertoo siitä uutterasta ja monipuolisesta työstä, jota sadat nokialaiset ovat tehneet vuosikymmenien aikana vaaliakseen kotiseutunsa perinteitä. Kirja on mainio hakuteos kotiseutuun ja sen monipuolisiin vaiheisiin.

iso-nokia--lehti_1.jpg

Iso Nokia

Nokia-Seura ja Siuro-Seura kokosivat tämän 64-sivuisen kotiseutulehden, paremminkin tietopaketin, yhteistyössä vuonna 1985. Lehdessä on lukuisia artikkeleita, jotka kertovat elämästä Nokialla, tunnetuista henkilöistä ja tapahtumista. Julkaisu sisältää Eero Järvensivun keräämiä sananparsia. Iso-Nokia on Vuokko Suuniitun toimittama.

jokela-kirjanen_1.jpg

Tietä minäkin tartten, sano Jokela

Yrjö Sakarias Jokela (1884-1953) toimi Nokia Osakeyhtiön palveluksessa penkkipuuseppänä ja verstaan työnjohtajana. Hän lienee legendaarisimpia nokialaisia persoonia, jonka sutkautukset ja kaskut elävät paikkakunnalla tänäkin päivänä. Vuokko Suuniitun kokoama 44-sivuinen kirjanen tuottaa lukijalleen monta iloista hetkeä ja naurun remakkaa sopivassa tilanteessa siteerattuna.

n_ennen-ja-nyt-2000--lehti_.jpg

Nokia ennen ja nyt  (PAINOS LOPPUMASSA, muutama kappale Eveliinan talossa vielä!)

Vuoden 2000 kotiseutulehti on saanut kanteensa kuvan Nokia-yhtiön jugendtyylisestä konttorirakennuksesta. Vaikka lehti saatteleekin kotiseutuharrastajia uudelle vuosituhannelle, katsoo se myös taaksepäin nimensä mukaan. Numerossa kerrotaan mm. tunnetusta kirjailijasta, Elsa Tervosta ja kuvataan Pyhäjärven vilkasta laivaliikennettä. Vuokko Suuniittu ja hänen toimituskuntansa on tämänkin lehden toimittanut.

n_ennen-ja-nyt-x--lehti_1.jpg

Nokia ennen ja nyt X

Lehden 10. numero on vuodelta 2008. Lehden sivuilla kerrotaan mm. kesäkisojen perinteestä, Taivalkunnan kylistä ja taloista sekä muutoksen tuulista Pitkäniemessä. Päätoimittajana Vuokko Suuniittu.

n_ennen-ja-nyt-xii--lehti_1.jpg

Nokia ennen ja nyt XII

Nokia ennen ja nyt julkaistiin v. 2012. 62-sivuinen tietopaketti sisältää tarinaa mm. Paunun bussiliikenteen vaiheista Nokialla ja Taivalkunnan Jutilasta, jota isännöi kotiseutuyhdistyksemme perustaja Arvo Jutila. Lehdessä on myös artikkeli Pinsiön kylän aktiivisesta musiikkiharrastuksesta. Päätoimittajana Vuokko Suuniittu.

Hinta 10,00 €. Hinta jäsenille 8,00 €.

NEN14_kansi2.jpg

Nokia ennen ja nyt XIV 70V JUHLAJULKAISU, 2016

Uusin v. 2016 julkaistu juhlanumero seuran täytettyä 70 vuotta. Lehdessä painottuu nokialainen teollisuusperinne, jonka tallentaminen on seuran tämän vuotisen toiminnan keskiössä. Onpa tarinaa laajemminkin; tohtori Matiskaisesta, siirtokarjalaisten asuttamisesta tai Panu Rajalan artikkeli Minna Craucherista ym.ym. Nykyaikaa edustaa vaikkapa Nokia räpin sanat ja onpa lehdessä kiintoisa Nokia-aiheinen sanaristikkokin. Tämä 132-sivuinen lukupaketti tarjoaa varmasti uutta ja kiintoisaa tietoa kotiseudustamme jokaiselle. Päätoimittajana Anne Haapalainen.

Hinta 15,00 €. Hinta jäsenille 12,00 €.

nokia-ennen-ja-nyt-xiii.jpg

Nokia ennen ja nyt XIII

Vuonna 2014 julkaistu numero. Asiaa mm. nokialaisen lähikaupan muodonmuutoksesta, sotaa-ajan arjesta ja Nokianvirran vaiheista. Lehdessä myös artikkeli "Kotiseutua pyörän selästä". Lisäksi lapsuutensa Nokiasta tarinoivat Markku Aro ja Lauri Salminen. Päätoimittajana Anne Haapalainen.

Kylanmetsa.jpg

Kylänmetsästä Kaakkurijärviin

Tarinoita ja historiaa Nokialta Porintien pohjoispuolisilta alueilta rajautuen Pinsiöön. Tämä metsistä ja lukuisista järvistä koostuva alue tunnetaan nykyisin Kaakkurijärvien alueena. Tämä 12-sivuinen julkaisu kertoo sanoin, kuvin ja kartoin tarinaa mm. Kirkkopolusta ja Heinätiestä. Julkaisu opastaa suunnistuksen harrastajia ja muita alueen virkistyskäytöstä kiinnostuneita maastoon, reitteihin ja alueen historiaan. Julkaisun on toimittanut Jaakko Hartman.

Hinta 5,00 €.

Julkaisuja voit tilata tästä linkistä avautuvalla tilauslomakkeella.