Julkaisut

Julkaisuja voit tilata tästä linkistä avautuvalla tilauslomakkeella.

(Julkaisuja voit ostaa myös Etusivulla mainituista myyntipisteistämme Nokialla)Nen_XVI_kansi_netti.jpg

Nokia ennen ja nyt XVI -kotiseutulehti, v. 2020

Taitoltaan uudistunut kotiseutulehti on entistä helppolukuisempi, ilmeeltään kevyempi. Sisällöltään yhä täyttä asiaa monipuolisesti kotikaupunkimme elämää kuvaten. Tästä päivästä esimerkkinä kirjasto- ja kulttuuritalo Virrasta kertova artikkeli, puhumattakaan Satu Cozensin hauskasta näkemyksestä Virran tarjoamista palveluista. Teollista perinnettä emme ole unohtaneet tässäkään lehdessä, mutta rakkauttakin sivuilta löydät. Rakkautta, ei vain kotiseutuun, minun Nokiaani, vaan miehen ja naisen välistä - Ida Alastalon rakkauskirjeitä sivulta 26. Onpa siellä nokkela Nokia-visakin ja näköala Nokiaan, aivan Nokian huipulta: nuohoojamestari Risto Aarni piipun nokassa sivulla 72.

Nouda oma lehtesi Eveliinan Talosta tai Siisonista. Päätoimittaja Anne Haapalaisen johdolla koottu lukupaketti on mitä mainioin myös lahjaksi ja tuliaisiksi kaikille Nokian ystäville.

Hinta 15,00 €, jäsenille 12,00 € (jäsenetuhinta vain postitse toimitettaessa)


N101_netti.jpg

Nokia - 101 tarinaa -kirja

Uusi, uudentyyppinen kotiseututeos on valmis. Maritta Pahlmanin toimittama kirja koostuu sadan ihmisen tarinoista, jotka liittyvät Nokiaan, nokialaisiin tai nokialaisuuteen. Nokialaista elämänmenoa 348 sivua luettavaksesi ja myös katseltavaksesi, sillä jokainen tarina on kuvitettu!

Jos tarinoijat ovatkin aikuisia (18-100 -vuotiaita), ovat kuvittajat nousevaa polvea - peräti 130 Pirkan opiston kuvataidekoululaista (6-18 -vuotiaita) tuottivat kirjan kuvituksen. Kirja yhdistää eri sukupolvet oman kotiseutumme elämään ja tapahtumiin virkistävällä tavalla. 

Hinta 33,00 €  (Kts. myyntipisteet Etusivulla, postitse toimitettaessa lisätään kulut 8€/kpl)


NEN_XV_etukansi.jpg

Nokia ennen ja nyt XV -kotiseutulehti, v.2018

100 sivua monipuolista kotiseutuasiaa ajalta ennen ja nyt. Esimerkiksi 120-vuotiaan Suomen Gummitehtaan tarinaa, diplomaatti Hannu Himasen artikkeli, miten nokialaiset siivet kantoivat maailmalle tai taivalkuntalaisen näyttelijä Ilkka Koivulan haastattelu. Vielä pitää mainita kuvaus Nokian satsaus kiertotalouteen Eco3-hankkeessa, ajankohtainen juttu aivan tästä päivästä.

Lehti on taas ulkoasultaan korkealaatuinen ja taitoltaan miellyttävä lukea. Päätoimittajana edelleen Anne Haapalainen.

Hinta 15,00 €, jäsenille 12,00 €


Nummi_julistekuva.jpg
MUISTELMIA NOKIA OSAKEYHTIÖN TOIMINTAPIIRISTÄ
Kalle Johannes Nummen muistelmat julkaistu kirjana toukokuussa 2017. Oman aikansa näkijän hauskasti ja mielenkiintoisesti kirjoittama Nokia-yhtiön ja Nokian paikkakunnan kehityksen kuvaus. Nummi palveli "yhtiötä" peräti 54 vuotta ja myös hänen isänsä ja isoisänsä palvelivat yhtiötä, isoisä jo Idestamin aikalaisena. Kirjan on kustantanut Nokia-Seura.

Hinta 20,00 €. Hinta jäsenille 16,00 €.


 
eepe-kirja_1.jpg

Eepe SANAVALMIS PENTTILÄN ISÄNTÄ

V.2011 julkaistu teos kertoo keskellä Nokiaa sijainneen Penttilän tilan isännästä, Emil Penttilästä ja hänen sukunsa vaiheista. Aikalaisten Eepeksi kutsuma isäntä oli tunnettu sanavalmiudestaan ja tilannekomiikan hallinnasta, mitä kirja kuvaa mainiosti aina naurun hersyttämiseen asti. Kirjan on toimittanut Risto Husa.

Hinta 20,00 €. Hinta jäsenille 16,00 €.


hinttala-kirja_1.jpg

Hinttala yhdisti nokialaiset

Vuokko Suuniitun kokoama Nokia-Seuran 60-vuotisjuhlakirja kertoo siitä uutterasta ja monipuolisesta työstä, jota sadat nokialaiset ovat tehneet vuosikymmenien aikana vaaliakseen kotiseutunsa perinteitä. Kirja on mainio hakuteos kotiseutuun ja sen monipuolisiin vaiheisiin.

Hinta 12,00 €. Hinta jäsenille 10,00 €.


iso-nokia--lehti_1.jpg

HUOM! Painosta jäljellä enää pari lehteä. Tämäkin lehti luettavissa Nokian kirjaston kotiseutukokoelmassa!

Nokia-Seura ja Siuro-Seura kokosivat tämän 64-sivuisen kotiseutulehden, paremminkin tietopaketin, yhteistyössä vuonna 1985. Lehdessä on lukuisia artikkeleita, jotka kertovat elämästä Nokialla, tunnetuista henkilöistä ja tapahtumista. Julkaisu sisältää Eero Järvensivun keräämiä sananparsia. Iso-Nokia on Vuokko Suuniitun toimittama.

Hinta 8,00 €. Hinta jäsenille 6,00 €.


jokela-kirjanen_1.jpg

Tietä minäkin tartten, sano Jokela

Yrjö Sakarias Jokela (1884-1953) toimi Nokia Osakeyhtiön palveluksessa penkkipuuseppänä ja verstaan työnjohtajana. Hän lienee legendaarisimpia nokialaisia persoonia, jonka sutkautukset ja kaskut elävät paikkakunnalla tänäkin päivänä. Vuokko Suuniitun kokoama 44-sivuinen kirjanen tuottaa lukijalleen monta iloista hetkeä ja naurun remakkaa sopivassa tilanteessa siteerattuna.

Hinta 10,00 €. Hinta jäsenille 8,00 €.


n_ennen-ja-nyt-2000--lehti_.jpg

Nokia ennen ja nyt  

HUOM! Painos loppu, mutta lehti luettavissa Nokian kirjaston kotiseutukokoelmassa!

Vuoden 2000 kotiseutulehti on saanut kanteensa kuvan Nokia-yhtiön jugendtyylisestä konttorirakennuksesta. Vaikka lehti saatteleekin kotiseutuharrastajia uudelle vuosituhannelle, katsoo se myös taaksepäin nimensä mukaan. Numerossa kerrotaan mm. tunnetusta kirjailijasta, Elsa Tervosta ja kuvataan Pyhäjärven vilkasta laivaliikennettä. Vuokko Suuniittu ja hänen toimituskuntansa on tämänkin lehden toimittanut.

Hinta 10,00 €. Hinta jäsenille 8,00 €.


n_ennen-ja-nyt-x--lehti_1.jpg

Nokia ennen ja nyt X

Lehden 10. numero on vuodelta 2008. Lehden sivuilla kerrotaan mm. kesäkisojen perinteestä, Taivalkunnan kylistä ja taloista sekä muutoksen tuulista Pitkäniemessä. Päätoimittajana Vuokko Suuniittu.

Hinta 10,00 €. Hinta jäsenille 8,00 €.


n_ennen-ja-nyt-xii--lehti_1.jpg

Nokia ennen ja nyt XII

Nokia ennen ja nyt julkaistiin v. 2012. 62-sivuinen tietopaketti sisältää tarinaa mm. Paunun bussiliikenteen vaiheista Nokialla ja Taivalkunnan Jutilasta, jota isännöi kotiseutuyhdistyksemme perustaja Arvo Jutila. Lehdessä on myös artikkeli Pinsiön kylän aktiivisesta musiikkiharrastuksesta. Päätoimittajana Vuokko Suuniittu.

Hinta 10,00 €. Hinta jäsenille 8,00 €.


NEN14_kansi2.jpg

Nokia ennen ja nyt XIV 70V JUHLAJULKAISU, 2016

V. 2016 julkaistu juhlanumero seuran täytettyä 70 vuotta. Lehdessä painottuu nokialainen teollisuusperinne, jonka tallentaminen on seuran toiminnan keskiössä. Onpa tarinaa laajemminkin; tohtori Matiskaisesta, siirtokarjalaisten asuttamisesta tai Panu Rajalan artikkeli Minna Craucherista ym.ym. Nykyaikaa edustaa vaikkapa Nokia räpin sanat ja onpa lehdessä kiintoisa Nokia-aiheinen sanaristikkokin. Tämä 132-sivuinen lukupaketti tarjoaa varmasti uutta ja kiintoisaa tietoa kotiseudustamme jokaiselle. Päätoimittajana Anne Haapalainen.

Hinta 15,00 €. Hinta jäsenille 12,00 €.


nokia-ennen-ja-nyt-xiii.jpg

Nokia ennen ja nyt XIII

Vuonna 2014 julkaistu numero. Asiaa mm. nokialaisen lähikaupan muodonmuutoksesta, sotaa-ajan arjesta ja Nokianvirran vaiheista. Lehdessä myös artikkeli "Kotiseutua pyörän selästä". Lisäksi lapsuutensa Nokiasta tarinoivat Markku Aro ja Lauri Salminen. Päätoimittajana Anne Haapalainen.

Hinta 10,00 €. Hinta jäsenille 8,00 €.


Kylanmetsa.jpg

Kylänmetsästä Kaakkurijärviin

Tarinoita ja historiaa Nokialta Porintien pohjoispuolisilta alueilta rajautuen Pinsiöön. Tämä metsistä ja lukuisista järvistä koostuva alue tunnetaan nykyisin Kaakkurijärvien alueena. Tämä 12-sivuinen julkaisu kertoo sanoin, kuvin ja kartoin tarinaa mm. Kirkkopolusta ja Heinätiestä. Julkaisu opastaa suunnistuksen harrastajia ja muita alueen virkistyskäytöstä kiinnostuneita maastoon, reitteihin ja alueen historiaan. Julkaisun on toimittanut Jaakko Hartman.

Hinta 5,00 €.


Nokia-viiri_netti.jpg

NOKIA-ISÄNNÄNVIIRI

Jokaiseen nokialaiseen lipputankoon sopii liehumaan Nokian oma isännänviiri, kaupunkimme tunnuksin ja värein. Viiri on kooltaan 38-400 cm ja se soveltuu 8-9 metrin lipputankoihin. Tilaa ylläolevasta linkistä avautuvalla tilauslomakkeella tai oheisen "Ota yhteyttä" -sivun kautta heti toimituksiin.

Hinta 59,00 €. Hinta jäsenille 50,00 €. (Postitse ilman lisäkuluja Suomessa!)


Julkaisuja voit tilata tästä linkistä avautuvalla tilauslomakkeella.